dilluns, 15 de maig del 2017

L'autor de "Pa Negre" mor a Barcelona




L’autor de 'Pa negre' mor a Barcelona als 78 anys d’edat


L’escriptor Emili Teixidor ha mort avui a Barcelona als 78 anys a causa d'un càncer. Teixidor, que era l’autor de llibres de gran èxit com “Pa Negre”, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l’any 1992, el premi Crítica Serra d'Or de literatura juvenil del 1995, el Premio Nacional del Ministerio de Cultura de literatura infantil y juvenil al 1997 i el premi Sant Jordi de novel•la del 1999.

L’escriptor de Roda de Ter va néixer al 1933 i es va llicenciar en magisteri, tot i que més tard va cursar també les carreres de Dret, Filosofia i lletres i Periodisme. Al començament de la seva carrera literària es dedicava sobretot a l’àmbit juvenil i infantil, escrivint llibres com ‘Les rates malaltes’ (1967), premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil,' Dídac, Berta i la màquina de lligar boira' (1969) i 'L'ocell de foc' (1969).

Va ser al 1979 quan va escriure la primera obra per a adults, 'Sic trànsit Glòria Swanson', i després ja van venir 'Retrat d'un assassí d'ocells', 'Pa negre', 'Laura Sants' i 'Els convidats'