dilluns, 15 de maig de 2017

Adéu, EmiliFamiliars, alumnes, amics i gent del món de les lletres acomiaden aquest dimecres a la tarda l'escriptor Emili Teixidor traspassat aquest dimarts. La capella ardent s'ha instal·lat en una torratxa al capdamunt de l'Escola Betània-Patmos de Barcelona, a la part alta de la ciutat. Teixidor va fundar l'Escola Patmos el 1959 i el 1975 es va fusionar amb la Betània. Entre els que li han volgut donar l'últim adéu, hi ha hagut la seva editora, Ester Pujol: "El buit el deixa a les lletres catalanes, personalment també, però això ara no és important. Era un dels grans i per sort ens queda la seva obra, convido a tothom que la llegeixi", ha assegurat. El funeral s'oficiarà dijous a la tarda al seu poble natal

Al llarg de la tarda d'aquest dimecres, familiars, amics, alumnes i gent del món de les lletres han acomiadat l'escriptor de Roda de Ter Emili Teixidor, traspassat aquest dimarts. El fèretre amb les despulles de l'autor s'ha cobert amb una senyera i unes roses vermelles. 


La capella ardent s'ha situat en una torratxa al capdamunt de l'Escola Betània-Patmos de Barcelona, a la part alta de la ciutat. Teixidor va fundar l'Escola Patmos el 1959 i el 1975 es va fusionar amb la Betània. Restarà oberta fins a les 9 del vespre i al llarg d'aquest dijous al matí. Entre les persones que han volgut acomiadar l'escriptor hi ha hagut la seva editora, Ester Pujol: "El buit el deixa a les lletres catalanes, personalment també, però això ara no és important. Era un dels grans i per sort ens queda la seva obra, convido a tothom qui no ho ha fet a que la llegeixi", ha afirmat emocionada."Va ser un mestre i el fet que siguem aquí acomiadant-lo ho demostra. Ho va ser en l'àmbit pràctic de la divulgació de la lectura i en el mestratge en la literatura. Va ser un honor publicar-lo i és un luxe poder-lo llegir", ha dit l'editora. Pujol ha assegurat que l'autor estava escrivint una nova novel·la, tot i que no n'ha volgut avançar ni la temàtica ni si s'arribarà a publicar. Per a Pujol, una de les dèries de Teixidor era deixar constància d'un determinat moment, el de la postguerra, i ho va fer d'una manera "que a vegades ajuda més que molts llibres d'història". L'editora ha recordat que va aconseguir el consens de públic i crítica, sobretot amb 'Pa negre', tot i que l'èxit pel llibre li va arribar ja abans que es fes la pel·lícula. Pujol ha recordat als lectors que tota la seva obra està a disposició del lector. Per la seva part, Xavier Salvat, un dels primers set alumnes que va tenir l'Escola Patmos quan Emili Teixidor la va fundar, per a qui l'escriptor va ser un "mestre, un referent, un mentor" i una de les persones que més l'han influït al llarg de la seva vida. Ha definit perquè va ser molt creatiu, va posar sempre la responsabilitat personal per davant d'altres coses. "És una de les poques persones que ha estat capaç de saber fer allò adient augmentar la lectura", ha afegit. "Missió complerta".