dilluns, 15 de maig del 2017

Donació Fons Emili Teixidor



Publicat per merce.rocafiguera 14 juny 2018
Els estudiosos de l’obra i la figura d’Emili Teixidor estan d’enhorabona perquè la UVic ha posat a disposició de la comunitat acadèmica la catalogació del fons bibliogràfic i personal de l’escriptor, mestre i pedagog de Roda de Ter. L’estat de catalogació del fons ha estat presentat avui pel rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, acompanyat de la directora de la Biblioteca, Mireia Salgot; la responsable del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre, Núria Cañellas; i per l’hereu de Teixidor, Lluís Fernàndez.
Per tal de mantenir viva la memòria de l’escriptor, la UVic ha decidit posar el nom de Sala Emili Teixidor a l’espai ubicat a l’edifici A on es guarden els llibres de qui va ser primer Doctor Honoris Causa de la UVic.
Jordi Montaña ha recordat la figura d’Emili Teixidor com “un escriptor de primera línia, que es va adreçar a tota mena de lectors partint de la seva realitat concreta de Roda de Ter i de la Plana de Vic” i ha agraït al seu hereu, “la confiança pel lliurament d’aquest fons que engruixirà notablement la Biblioteca i el Servei de Gestió Documental de la UVic”.

Per la seva banda, Mireia Salgot, ha destacat la importància de poder reunir fons i col·leccions especials, com el d’Emili Teixidor, Segimon Serrallonga, Dolors Orriols, entre altres “que gràcies a la digitalització es poden difondre des del catàleg de la biblioteca de la UVic."També ha destacat que “es tracta d’un fons excepcional per la diversitat de materials que aplega i que té un gran valor per a la recerca acadèmica per la quantitat de recursos primaris que conté”.
L’hereu de Teixidor, Lluís Fernàndez, ha destacat que “deixar el fons a la UVic era el millor lloc per la difusió que se’n faria i perquè a ell li hauria fet il·lusió”, i ha agraït a la Universitat el tractament que s’estava donant al fons.
Quatre metres lineals d’arxiu, 4.500 llibres i 50 objectes personals
La catalogació  del fons Emili Teixidor ha estat un treball col·laboratiu de la Biblioteca i el Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre de la Universitat.
Segons ha explicat Núria Cañellas, el primer que s’ha portat a terme ha estat la Guia del Fons personal d’Emili Teixidor, que té per objectiu orientar els usuaris en el coneixement del fons. El període cronològic de la documentació se cenyeix entre els anys 1945 i 2012 i comprèn 4 metres lineals de documentació d’arxiu, 4.500 llibres i 50 objectes, entre trofeus, objectes personals, diplomes i cartells emmarcats, etc. Entre la documentació professional hi ha una part molt significativa d’esborranys i correccions de textos, manuscrits i mecanografiats de la seva obra creativa, així com discursos i altres textos i guions.
També s’ha elaborat un Catàleg d’objectes del fons personal, que descriu al detall els 50 objectes que formen part d’aquest fons, com el premi Crítica de Serra d’Or, obtingut l’any 1980 per Sic Trànsit Glòria Swanson o la medalla de Doctor Honoris Causa de la UVic, de l’any 2012.
Tant el catàleg com la guia es poden consultar a través de l’apartat “Fons especials” de la web de la Biblioteca de la UVic (uvic.cat/biblioteca).


La UVic-UCC comença a posar a l’abast dels estudiosos el fons d’Emili Teixidor, que l’escriptor rodenc va llegar a la institució abans de la seva mort, el 19 de juny de l’any 2012. Els treballs de catalogació del fons, que fa un any van començar a arribar a Vic, avancen a bon ritme, i aquest dijous es van presentar en públic, en un dels darrers actes presidits per l’actual rector, Jordi Montaña. La sala de juntes de l’antic rectorat pren el nom d’Emili Teixidor, i una part del llegat, el fons bibliogràfic, a més d’algunes de les distincions que va rebre en vida, com el doctorat honoris causa que li va concedir la mateixa Universitat.
Els 4.500 llibres de la seva biblioteca –una part dels quals, dedicats pels seus autors– són la part més visible del fons, però la que interessarà més els investigadors, sens dubte, és la relacionada amb la seva obra de creació. Entre aquesta hi ha esborranys manuscrits de novel·les com Sic transit Gloria Swanson, Retrat d’un assassí d’ocells o Pa negre. També hi ha articles de premsa, guions radiofònics i televisius, traduccions, correspondència, discursos i dietaris, tot plegat datat entre l’any 1945 i el 2012. La majoria d’aquests documents, “molt ben ordenats”, explica Núria Cañellas, responsable del Servei de Documentació i Arxiu de la UVic-UCC. Hi ha també originals inèdits, molts d’ells relats curts com El cavaller de Vidrà, del qual va llegir un fragment en la presentació. La recerca que es faci sobre tot aquest fons haurà de dictaminar si estaven prou acabats com per poder publicar en una possible edició crítica. De moment, la feina que es fa és únicament de catalogació i descripció del fons, i se n’ha iniciat la digitalització perquè en el futur sigui consultable en línia. Queden encara els arxius informàtics, que poden aportar més material. El llegat es complementa amb més de 200 fotografies i amb mig centenar d’objectes personals que es mostren en una vitrina a la mateixa sala. A partir d’ara, caldrà donar vida a tot aquest llegat, encaixant-lo en l’activitat dels grups de recerca de la mateixa UVic-UCC, o fins i tot “obrint-lo a estudiants de Batxillerat per a treballs de recerca”, possibilitat que considera Mireia Salgot, directora de la Biblioteca Ricart Torrents de la UVic.
Lluís Fernández, hereu del fons d’Emili Teixidor, recordava aquest dijous que altres institucions, des de la Biblioteca Nacional de Catalunya fins a l’Ajuntament de Roda de Ter, s’havien ofert per acollir-lo. El que va fer decantar la balança va ser “veure’l tan il·lusionat quan va rebre el doctorat honoris causa”. Montaña destacava la seva condició de “mestre que creia en el poder de la lectura com a eina de coneixement”, i la relació que això tenia amb la UVic, formadora de mestres. “Per això en aquell moment vam creure que ens corresponia ajudar a difondre la seva aportació”.
Salgot destacava el valor de les col·leccions personals que amb el pas dels anys ha anat incorporant la UVic-UCC, “perquè tenen un caràcter únic i singular”. El passat mes de febrer, rebia el fons llegat per l’escriptora vigatana Maria Dolors Orriols, i també és dipositària dels llegats de Segimon Serrallonga o de Josep Miquel i Macaya. I no és l’única institució de Vic que es troba en aquest cas: l’Escola d’Art i Superior de Disseny custodia la rica biblioteca del crític d’art Daniel Giralt i Miracle, i també rebrà el fons documental del crític i comissari d’exposicions Manel Clot.


La UVic cataloga el llegat d'Emili Teixidor amb la intenció de donar-li més visibilitat
La universitat bateja una sala amb el nom de l'escriptor que ja acull uns 4.000 llibres 


Emili Teixidor, quan el van investir Doctor Honoris Causa per la UVic | Adrià Costa
L'escriptor rodenc Emili Teixidor va deixar el seu fons bibliogràfic i documental a laUniversitat de Vic quan va morir el passat 2012. Un llegat que conté una gran quantitat de materials, que van des de fotografies, materials gràfics, correspondència, manuscrits, arxius digitals, llibres i objectes. A hores d'ara, s'està catalogant la seva obra i s'ha iniciat una part de digitalització, d'imatges i articles de premsa que Teixidor guardava.

Així ho explicava aquest migdia, la responsable del Servei de Gestió Documental i Arxiu de la UVic, Núria Cañellas en una roda de premsa. Cañellas apuntava que la intenció és transformar-lo digitalment, donar-li visibilitat i fer-ne difusió a través de la xarxa. A més, avançava que hi ha més d'una desena de manuscrits que poden "ser obres inèdites, ho estem estudiant". Molts d'aquests són contes. D'altra banda "cal veure si estan complets o no", apuntava.

Dues eines per començar a investigar l'obra de Teixidor

Tal com explicava Cañellas, s'han creat dos instruments per poder identificar i documentar la informació; "dues bones eines per començar a investigar". Es tracta de la guia personal del fons i el catàleg d'objectes. La primera eina està ordenada cronològicament del 85 al 2012, té quatre metres lineals de documentació, 4.500 llibres, 203 fotografies, etc.

Destaquen els esborranys i correccions de textos, articles d'opinió, guions de televisió o cinematogràfics, traduccions "i fins i tot discursos del propi Teixidor". Pel que fa al catàleg d'objectes, n'hi ha una cinquantena que van des de premis i títols fins a objectes personals.
 

Núria Cañellas mostrant un dels documents originals que ha catalogat. Foto: ACN

La UVic ha batejat amb el nom de Sala Emili Teixidor l'antiga sala de juntes i acull, de moment, l'extens llegat de l'escriptor amb més de 4.000 llibres, i l'exposició d'alguns dels premis que va rebre en una vitrina, com el Serra d'Or o la medalla doctor honoris causa de la UVic.

Molt valor per al fons de la universitat

En aquest sentit, la directora de la Biblioteca Ricard Torrents, Mireia Salgot, remarcava que aquesta col·lecció té "un valor extraordinari" i dona molt de prestigi a la universitat i a la ciutat. Alhora apuntava la necesitat de caminar cap a la digitalització. "A més de la preservació i conservació, cal donar-li difusió i visibilitat".

Salgot remarcava que després del procés de catalogació del llegat cal trobar "internament" un professor que se'n faci càrrec com a mentor i que això "obri portes més enllà de la figura i obra d'Emili Teixidor". De moment, "hem fet una
primera fotografia al llegat", concloïa.

La UVic, el millor lloc

El rector de la universitat Jordi Montaña remarcava que la gran quantitat de materials diversos són "de gran valor per a la recerca" i que correspon a la universitat "valorar i difondre la seva obra" per tal que es mantingui "viu a la memòria de la gent". El rector ha lloat la seva figura com "un escriptor de primera línia", a més de ser "mestre i pedagog". De fet, Teixidor va ser el primer guardonat "honoris causa" de la UVic.

Per la seva banda, l'hereu de Teixidor, Lluís Fernàndez, ha transmès un agraïment a la Universitat de Vic i ha remarcat que era "el millor lloc per deixar el fons". En aquest sentit, ha explicat que tant la Biblioteca Nacional de Catalunya com l'Ajuntament de Roda es van interessar per guardar el seu llegat, però amb la UVic "l'estudi de la seva obra podria arribar a molta més gent a la llarga".
 


Alguns dels premis que va rebre l'escriptor i pedagog Emili Teixidor exposats a la sala de la UVic que alberga el fons. Foto: ACN


La UVic comença a rebre els primers documents del llegat d'Emili Teixidor
El servei de biblioteca del centre vigatà farà una anàlisi de tot el material i després el digitalitzarà perquè es pugui consultar lliurement
El carnet de professor d'Emili Teixidor, un dels documents que custodia la UVic. | ACN

Manuscrits, llibres de lectura, guions de ràdio, el carnet que l'autoritzava a fer de professor, el títol de periodista, el Doctor Honoris Causa de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) o la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. Aquests són alguns dels documents que els responsables de la Biblioteca Ricard Torrents de la UVic-UCC ja han començat a rebre del fons documental propi de l'escriptor i pedagog de Roda de Ter (Osona), Emili Teixidor.

El volum de documents es divideix en tres grans blocs: la seva biblioteca personal, la documentació personal i els objectes personals, entre els quals desenes de guardons i premis literaris de primer nivell. En declaracions a l'ACN, el rector de la universitat, Jordi Montaña, ha destacat que amb la cessió del llegat "tenim l'oportunitat no només de fer reviure la seva obra, que sempre hi serà, sinó d'anar més enllà i posar de relleu la figura d'Emili Teixidor".



"El fons personal de l'Emili Teixidor és un fons amb molt d"interès", ha assenyalat Mireia Salgot, directora de la Biblioteca Ricard Torrents de la UVic-UCC. En total, la donació inclou uns 4.000 volums que formaven part de la biblioteca personal de Teixidor, bàsicament assaig i novel·les, a més dels llibres que utilitzava a l'escola i a la universitat en la seva època d'estudiant.

Manuscrits, cartes, títols i premis

Salgot ha destacat que també hi ha manuscrits originals i objectes vinculats a la seva trajectòria personal, com els quatre títols universitaris – Dret, Filosofia i Lletres, Periodisme i Magisteri – o el Premi Crítica Serra d'Or de Literatura i Assaig que va guanyar l'any 1980 per 'Sic trànsit Glòria Swanson'. Els documents també podrien incloure obra inèdita, ha explicat Salgot, i també s'han trobat cartes que mostren la relació que Teixidor tenia amb els seus editors.

"Els seus hereus sempre han vetllat la voluntat de Teixidor perquè el seu fons arribés a la UVic i la universitat el pogués conservar i donar-ne difusió", ha explicat la directora de la biblioteca. La donació d'aquest fons, doncs, formalment ha implicat el traspàs de la seva titularitat a la UVic-UCC, perquè s'ocupi del tractament arxivístic i físic, així com de la catalogació i digitalització.



"L'objectiu número u primer és saber exactament què hi ha", ha assenyalat la directora. Tot segui, la universitat s'assegurarà que tot quedi "ben descrit i ordenat" per poder-ho localitzar en qualsevol moment i procurar que les condicions de preservació siguin les idònies. Mireia Salgot ha apuntat que, "un cop tinguem això fet, la idea és donar-li la màxima difusió possible".

En aquest sentit, la directora de la biblioteca considera que "s'entén que els fons personals dels autors prenen sentit en el moment en què s’obren al món, i no es limiten a un espai de consulta concret". En el cas del fons de l'Emili Teixidor, però, encara no s'ha determinat exactament com es farà la difusió. De fet, tot el procés de rebuda, anàlisi, ordenació, preservació i digitalització podria durar dos cursos.

Documentació de primera mà per estudiar "a fons" l'obra i la figura de Teixidor

Tot i això, Salgot ha explicat que, normalment, amb altres fons d'aquest tipus es creen pàgines webs personals de la figura i es digitalitza tot allò que es pot perquè "qualsevol persona del món pugui accedir-hi i fer-ne ús, ja sigui pel seu estudi o recerca". De fet, l'interès de la universitat passaria per aquí, en el sentit que el fons s'obri als investigadors perquè "d'aquí en pugui sorgir una activitat de recerca". Així, tots aquells que vulguin estudiar a fons l'obra d'Emili Teixidor "tindran documents de primera mà per poder-ho fer", ha assenyalat el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña.

La cap del Servei de Gestió Documental i Arxiu, Núria Cañellas, que s'ha encarregat de la recepció dels primers documents ha explicat que entre les troballes, s'ha descobert documentació corresponent a l'època en què Emili Teixidor era professor i, concretament, les actes de les notes que ell posava als alumnes quan feia classe.

També s'hi troben diversos manuscrits de les seves obres i d'altres mecanografiades. Segons Cañellas, el fons es troba en molt bon estat de conservació, la qual cosa en facilitarà tota la feina. Entre les curiositats que de moment s'han trobat, hi ha una capsa amb unes ulleres de l'escriptor. "És curiós poder veure allò que veien els seus ulls", ha assenyalat Cañellas.

"Un llegat per a tot el país", que la UVic-UCC guarda en custòdia

El 23 de febrer del 2012, la Universitat de Vic atorgava el primer Doctor Honoris Causa del centre a Emili Teixidor, motiu pel qual el rector, Jordi Montaña, també el recorda amb certa emotivitat. "El vaig trucar per saber si acceptaria i ell em va dir que sí, que era un honor, i la veritat és que li va fer molta il·lusió, no s'ho esperava", ha relatat. Per Montaña, l'acte de recepció del guardó a l'Aula Magna de la UVic-UCC va servir per "reforçar els vincles històrics que ell tenia amb la universitat, però d'una manera molt emocional".

"El fet que ell apreciés tant el reconeixement que se li va donar explica en part el llegat que ens ha fet", considera Montaña, que afegeix: "un llegat que té en custòdia la universitat, però que és un llegat per a tot el país".
 

La cap del Servei de Gestió Documental i Arxiu, Núria Cañellas, i la directora de la biblioteca Ricard Torrents de la UVic, Mireia Salgot, amb alguns dels documents del fons Emili Teixidor. Foto: ACN
La UVic obre una sala per acollir el llegat d'Emili Teixidor
Són 4.000 llibres, manuscrits, guions i premis, i hi podrien haver inèdits
ACN Vic 14/06/2018 19:02
  1


Alguns dels premis que va rebre l'escriptor i pedagog Emili Teixidor exposats a la sala UVic

Manuscrits, llibres de lectura, guions de ràdio, el títol de periodista o el Doctor Honoris Causa que li va entregar la Universitat de Vic - Universitat de Catalunya són alguns dels elements que formen part del llegat de l'escriptor i pedagog Emili Teixidor, mort el juny del 2012. "Hi ha molt per investigar". La responsable del Servei de Gestió Documental i Arxiu de la UVic, Núria Cañellas, ha ressaltat amb aquestes paraules que després de la fase d'anàlisi del material, ara serà l'oportunitat pels investigadors per generar coneixement al voltant de la figura i l'obra de l'escriptor i pedagog Emili Teixidor. S'han elaborat dos instruments de descripció documental, dues guies, que serviran perquè els investigadors puguin identificar i localitzar amb facilitat tota la documentació. D'altra banda, Cañellas també ha destacat que el fons "no es pot quedar en aquestes parets", i per això es plantegen transformar-lo digitalment, donar-li visibilitat i fer-ne difusió a través de la xarxa. L'antiga sala de juntes de la UVic ara s'ha convertit en la sala que acull l'extens llegat de l'escriptor amb, entre d'altres, més de 4.000 llibres, i l'exposició d'alguns dels premis que va rebre, com ara el Serra d'Or.
Es tracta de centenars de documents que el Servei de Gestió Documental i Arxiu de la UVic i la mateixa biblioteca s'han encarregat de catalogar. Amb tot, segons ha explicat la responsable de la biblioteca, Mireia Salgot, la catalogació no està completa perquè hi ha un gruix de documentació i escrits de Teixidor que no se sap del cert si han sigut publicats en la seva totalitat. Per això, encara queda molta feina per fer i esbrinar si hi ha algun escrit que pugui ser inèdit. "És emocionant tot el que queda per descobrir", ha destacat Núria Cañellas.



La UVic-UCC obre una sala per acollir el llegat de l’escriptor i pedagog Emili Teixidor que la família va donar al centre 
 La idea és digitalitzar el fons i donar-li visibilitat a través de la xarxa
“Hi ha molt per investigar”. La responsable del Servei de Gestió Documental i Arxiu de la UVic-UCC, Núria Cañellas, ha ressaltat amb aquestes paraules que després de la fase d’anàlisi del material, ara serà l’oportunitat pels investigadors per generar coneixement al voltant de la figura i l’obra de l’escriptor i pedagog Emili Teixidor. Cañellas ha explicat que des del servei que dirigeix s’han elaborat dos instruments de descripció documental, dues guies, que serviran perquè els investigadors puguin identificar i localitzar amb facilitat tota la documentació. D’altra banda, Cañellas també ha destacat que el fons “no es pot quedar en aquestes parets”, i per això es plantegen transformar-lo digitalment, donar-li visibilitat i fer-ne difusió a través de la xarxa. L’antiga sala de juntes de la UVic ara s’ha convertit en la sala que acull l’extens llegat de l’escriptor amb, entre d’altres, més de 4.000 llibres, i l’exposició d’alguns dels premis que va rebre, com el Serra d’Or.
Manuscrits, llibres de lectura, guions de ràdio, el títol de periodista o el Doctor Honoris Causa que li va entregar la Universitat de Vic-Universitat de Catalunya són alguns dels elements que formen part del llegat de l’escriptor i pedagog Emili Teixidor, mort el juny del 2012.Es tracta de centenars de documents que el Servei de Gestió Documental i Arxiu de la Uvic i la mateixa Biblioteca s’han encarregat de catalogar. Amb tot, segons ha explicat la responsable de la biblioteca, Mireia Salgot, la catalogació no està completa, tot i que han aconseguit dibuixar una primera radiografia. L’equip de Salgot i Cañellas han elaborat dos tipus de catàlegs, un on es recull el fons personal, amb documents que van des de l’any 1945 fins el 2012, i un sobre els objectes, amb més d’una cinquantena d’elements, alguns d’ells en una vitrina de la sala que es troba a l’edifici A del carrer Miramarges. Quan aquesta ordenació es doni per finalitzada, caldrà avançar cap a la digitalització i la difusió del fons. La responsable del servei de gestió documental, Núria Cañellas, ha destacat que hi ha alguns documents, com per exemple un volum de 300 fotografies de Teixidor, que ja s’ha aprofitat per digitalitzar. Cañellas ha puntualitzat que la tasca de catalogació encara no s’ha completat perquè existeix un gruix de documentació i escrits de Teixidor que no se sap del cert si han estat publicats en la seva totalitat. Per això, encara queda molta feina per fer i esbrinar si hi ha algun escrit que pugui ser inèdit. “És emocionant tot el que queda per descobrir”, ha destacat Núria Cañellas. Salgot ha destacat que el fons té un gran valor per a la recerca acadèmica, i ara caldrà trobar un investigador que vulgui posar fil a l’agulla al llegat i començar-lo a estudiar. “Ara caldrà trobar els encaixos amb els grups de recerca de la pròpia universitat i donar visibilitat al fons”, ha destacat la directora de la biblioteca. L’investigador actuaria com un mentor del fons. El rector de la UVic-UCC Jordi Montaña i l’hereu de Teixidor, Lluís Fernàndez, han acompanyar a Salgot i Cañellas durant la presentació dels avenços sobre el fons d’Emili Teixidor. El rector ha destacat que aquest fons augmenta el prestigi de la universitat i, a més, els fa molt il·lusió “perquè és una manera de continuar la vida d’un escriptor i fer que es mantingui viu”.



El fons bibliogràfic d’Emili Teixidor serà donat a la Universitat de Vic
El formen uns 4.000 volums i documents de la trajectòria personal de l’escriptor de Roda de Ter mort l’any 2012








Emili Teixidor va ser investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Vic el febrer del 2012 | Universitat de Vic







La voluntat de l’escriptor es farà realitat. Emili Teixidor va deixar escrit que volia que la seva obra anés a parar a la universitat que el va investir Doctor Honoris Causa: la Universitat de Vic. Gairebécinc anys després de la mort de l’escriptor de Roda de Ter, el 19 de juny de 2012, el seu hereu ho ha certificat i l’ha donat a la institució vigatana.
La donació de Teixidor inclou uns 4.000 volums que formaven part de la biblioteca, bàsicament assaig i novel·les, alguns d’ells dedicats. També hi ha llibres que utilitzava a l’escola i a la universitat durant la seva etapa d’estudiant. A més a més també hi ha inclosos manuscrits originals i altres documents i objectes vinculats a la trajectòria de l’escriptor.
La UVic-UCC s’ocuparà ara del tractament arxivístic i físic alhora que de la seva catalogació i digitalització. La Universitat de Vic té la idea que estigui a disposició dels estudiants, professors, investigadors i usuaris de la biblioteca Ricard Torrents de la Universitat de Vic. La directora, Mireia Salgot, reconeix que rebre aquest fons “representa la voluntat de la UVic-UCC de conservar la memòria intel·lectual i professional de l’escriptor” alhora que “referma el seu compromís amb la cultura i el territori”.
La Universitat de Vic també valorarà la cessió del material a altres institucions per fer-ne exposicions temporals.


---





VOLUNTAD DEL AUTOR

La UVic recibirá el fondo bibliográfico del escritor Emili Teixidor
·    El centro universitario se encargará de catalogar el legado de más de 4.000 documentos y digitalizarlo





ACNVic  -  15/05/2017

La Biblioteca Ricard Torrents de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya recibirá más de 4.000 documentos del fondo documental del escritor de Roda de Ter, Emili Teixidor.
Según ha explicado la UVic en un comunicado, la donación ha sido de parte de su heredero, siguiendo la voluntad del propio Teixidor. El legado de quien fue el primer Doctor Honoris Causa de la Universitat de Vic incluye unos 4.000 volúmenes que formaban parte de la biblioteca personal del escritor, con ensayos y novelas, además de libros que utilizaba en la escuela y en la universidad en su época de estudiante.

Forman parte también de este fondo manuscritos originales, otros documentos y objetos vinculados a su trayectoria personal. Será la UVIC-UCC quien se ocupará del tratamiento archivístico y físico del fondo así como de la catalogación y digitalización. El objetivo de la universidad es hacerlo accesible a estudiantes, profesores e investigadores.

----

La UVic rebrà el fons bibliogràfic d'Emili Teixidor

 

BARCELONA, 10 Maig (EUROPA PRESS) -
La Biblioteca Ricard Torrents de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) rebrà el fons documental de l'escriptor de Roda de Ter, Emili Teixidor.
Segons ha informat el centre en un comunicat, així ho ha disposat el seu hereu, seguint la voluntat de qui va ser el primer doctor Honoris causa de la universitat.
La donació inclou uns 4.000 volums que formaven part de la biblioteca d'Emili Teixidor, bàsicament assaig i novel·les, algunes d'elles dedicades, a més de llibres que usava a l'escola i a la universitat en la seva època d'estudiant.
També formen part d'aquest fons originals manuscrits, altres documents i objectes vinculats a la seva trajectòria personal.

La donació del fons suposa el traspàs de la titularitat a la UVic-UCC, que s'ocuparà del seu tractament arxivístic i físic, així com de la catalogació i digitalització.